Menu

Wat is podo

Wat is podo

Podotherapie is een paramedisch erkende discipline die zich richt op het behandelen van diverse klachten aan de voeten en klachten die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten. Denk hierbij niet alleen aan voetzorg voor ingegroeide nagels, complexe likdoorns of afwijkende teenstanden, maar ook aan enkelklachten, knieklachten, heupklachten en rugklachten. Ook kunnen dit klachten zijn als gevolg van sportblessures, diabetes (suikerziekte), reuma (o.a. artrose) of afwijkende ontwikkeling bij kinderen. Overeenkomst van de klachten is, dat ze u kunnen belemmeren in het dagelijks functioneren!

Door goed te luisteren naar uw klachten, uw symptomen terdege te inventariseren en uw voeten en looppatroon uitgebreid te onderzoeken, worden uw problemen geanalyseerd en in kaart gebracht. Daarna stellen we een plan van aanpak op met de meest effectieve behandeling.
De kracht van Podotherapie is, dat u als patiënt met bewegingsklachten, mobiel wordt gehouden zonder dat er gebruik wordt gemaakt van ziekenhuisopnames of operaties! De Podotherapeut werkt samen met uw specialist, huisarts, fysiotherapeut of pedicure.

Veel mensen verwarren Podotherapie ten onrechte met podologie. Ook een Podotherapeut wordt door veel mensen ten onrechte podoloog genoemd. Het verschil is echter significant: een podoloog is niet paramedisch erkend, heeft géén uitgebreide HBO-studie gevolgd en is niet register-geregistreerd.

Van alle voetbehandelaars die ons land kent, is Podotherapie de enige paramedisch erkende discipline.
Dat verzekert u van de beste en altijd meest actuele zorg voor uw voeten. Ons doel is daarbij telkens weer: met zo min mogelijk ingrepen, pijnvrij mobiel blijven!

Podotherapie, een stap in de goede richting!

MHJ_6472 MHJ_6478MHJ_6355 (1024x681)