Menu

Sporter

Als sporter bent u ook bij Podotherapie Praktijk Boot de Vocht aan het goede adres. Na haar reguliere studie Podotherapie, heeft Podotherapeut Astrid Kessels zich gespecialiseerd en is zij afgestudeerd als erkend SportPodotherapeut. Niet alleen ná het ontstaan van klachten kunt u bij haar terecht, ook preventief kan er veel voor u gedaan worden.

Het is vervelend als u een blessure oploopt. Of het nu is omdat u uw grenzen heeft overschreden of omdat u een niet bekende fysieke beperking heeft. Juist bij sport wordt er veel gevraagd van spieren en gewrichten, maar ook van de functionaliteit van de voeten. Dit komt door de snelheid, kracht en de herhalende bewegingen die worden gemaakt. Afwijkingen aan de voeten, een verkeerd looppatroon, plat- of holvoeten, te slappe of te stijve spieren, banden of gewrichten, of “gewoon” slecht schoeisel leveren dan al snel problemen op.

Indicaties zijn

Deze klachten krijgen extra veel aandacht tijdens een sportpodotherapeutisch onderzoek. De Podotherapeut zal er naar streven om de voet optimaal te ondersteunen, gericht op de specifieke sport die u beoefent. Bijvoorbeeld door de podotherapeutische sportsteunzolen te voorzien van extra demping (wandelen / hardlopen) of een extra stroef afdekmateriaal (tennis).

Wanneer u als sporter een afspraak maakt, vraag dan specifiek naar een afspraak met SportPodotherapeut Astrid Kessels.