Menu

Stekende pijn onderaan de voet?

Posted by on 30/08/2021 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Stekende pijn onderaan de voet?

Stekende pijn onderaan de voet?

Geplaatst door op 30/08/2021 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Stekende pijn onderaan de voet?

Blijf niet te lang met hielklachten lopen, onze ervaring is,  dat hoe sneller de klachten behandeld worden, hoe sneller iemand klachtenvrij is.

We zien vaak dat mensen die in de zomer veelvuldig op slippers of sandalen hebben gelopen een grotere kans op hielklachten ontwikkelen. Vervelend en pijnlijk, maar hoe kom je van de klachten af? 

De meest voorkomende hielklacht is peesplaatontsteking. De peesplaat (fasciitis plantaris) heeft zijn oorsprong aan de onderzijde van je hielbeen en loopt door tot de botjes onder de voorvoet. Als de peesplaat geïrriteerd is, heb je last van opstartklachten in de ochtend. In de loop van de dag krijg je een stekende, brandende of drukkende pijn onder de hiel. Zonder behandeling worden deze klachten alleen maar erger en na verloop van tijd kan er een hielspoor ontstaan: een verkalking aan de onderzijde van je hielbeen.

 

 

 

Bron: B&B healthcare

 

Wat kun je zelf aan deze klachten doen?

  • Draag stevig schoeisel met demping in de schoenzolen, bij voorkeur een sportschoen.
  • Je kunt de pijnlijke hiel licht masseren met een klein flesje, een tennisbal of een deegroller. Hierdoor stimuleer je de doorbloeding, wat de genezing bevordert.
  • Pak een handdoek of een sjaal en sla deze om je voorvoet. Trek met de handdoek of sjaal je voet naar je toe. Dit is een rekoefening voor de peesplaat onder je voet. Het is voldoende om deze oefeningen 1x er dag te doen en 15x te herhalen.

Zoals gezegd is het verstandig om snel contact met ons op te nemen, zodat de hielklachten niet verergeren; hoe sneller de klachten behandeld worden, hoe sneller iemand klachtenvrij is. Door middel van een uitgebreid vraaggesprek, uitgebreid voetonderzoek en loopanalyse kunnen we de oorzaak van je hielklachten opsporen en vakkundig behandelen. Ons team, bestaande uit 3 podotherapeuten, staat voor je klaar om je snel, pijnvrij en comfortabel te laten lopen. Loop dus niet door met hielklachten en maak een afspraak op telefoonnummer 0478-589176 of vul ons contactformulier in op deze website.