Menu

Podotherapie Praktijk Boot de Vocht sponsor van de Venrayse Singelloop

Posted by on 22/08/2018 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Podotherapie Praktijk Boot de Vocht sponsor van de Venrayse Singelloop

Podotherapie Praktijk Boot de Vocht sponsor van de Venrayse Singelloop

Geplaatst door op 22/08/2018 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Podotherapie Praktijk Boot de Vocht sponsor van de Venrayse Singelloop

VENRAY | De Venrayse Singelloop wordt op zondag 7 oktober voor de vijfde keer in Venray en omgeving gehouden. Voor de vierde keer staan er ook diverse wandelafstanden op het programma. Vrijwilliger Piet Lensen behoort sinds vorig jaar tot de wandelcommissie van het sportieve evenement.

Het idee voor wandeltochten tijdens de Singelloop ontstond bij Lensen al tijdens de eerste editie van het evenement. “Toen werd er alleen hardgelopen. Ik was  verkeersregelaar tijdens de eerste editie en toen heb ik dat idee direct geopperd. Dat zagen ze toen niet zitten. Een jaar later  was er tot mijn verbazing toch een  wandelevenement. Achteraf bleek dat ze mij niet kwijt wilden als verkeersregelaar. Ik ben nog steeds verkeersregelaar bij de Venrayse Fietsvierdaagse en Avondvierdaagse”, vertelt Lensen enthousiast.

Wandelen is Lensen zeker niet vreemd. Hij blijkt zelfs een echte kilometervreter op wandelschoenen. Zo liep hij in zijn leven al 30.000 kilometer tijdens wandeltochten. Hij haalde 25 keer de eindstreep van de Vierdaagse van Nijmegen en daarnaast kwam hij in actie tijdens tientallen Kennedymarsen. “Ik vind het heerlijk om te wandelen. Het is mijn hobby. Daarom  vind ik het ook heerlijk om met de Singelloop mee te werken.”

De routekaarten kent hij op zijn duimpje. Als hij de routes scant dan valt het oog van Lensen direct op iets dat niet klopt. “Deze straatnaam klopt niet. Zo lopen mensen de verkeerde kant op. Dat moeten we dus nog even aanpassen. We lopen de routes sowieso nog als organisatie.” De deelnemers kunnen kiezen uit tochten van 5, 10, 15 en 20 kilometer. “Voor de wandelaars van de 5 kilometer hebben we een verrassing. Deze route is eigenlijk voor gezinnen met kinderen. Onze tochten worden trouwens gesponsord door podotherapie Boot de Vocht.” De start van de wandeltochten is gezamenlijk, maar benadrukt Lensen: “Het zijn geen groepswandelingen. Iedereen kan zijn of  haar eigen tempo aanhouden. De sluiting voor alle afstanden is om 14.45 uur.” Van het inschrijfgeld gaat een derde naar een goed doel. Het goede doel van dit jaar is Stichting Leergeld. Deze  stichting heeft als doel om te voorkomen dat kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen worden uitgesloten. “Na afloop van het vorige evenement mochten we een cheque van 4000  euro uitreiken aan Stichting Leergeld. Dat was een geweldig moment.”

De voorinschrijving sluit op vrijdag 5 oktober om 18.00 uur. “Inschrijven voor 21 september heeft echter de voorkeur. Dan krijg je het startbewijs thuisgestuurd.” Inschrijven kan al voor 4,50 euro via www.venraysesingelloop. Als Lensen zelf wandelt is hij makkelijk herkenbaar aan zijn hoedje. Het hoofddeksel met blauwe en witte vlakken is al ruim veertig jaar oud. “We wonnen het ooit op de kermis bij de kop-van-jut. Eerst diende het hoedje als speelgoed voor de kinderen, maar later zette ik het op tijdens het wandelen. Op deze manier kan ik mijn hoofdhuid niet verbranden. Wel zo fijn. Het hoedje begint helaas wel te verslijten.”

Bron: Peel en Maas
Tekst: Willem Menting
Foto: Rikus ten Brucke