Menu

Podotherapie Praktijk Boot de Vocht declareert rechtstreeks bij verzekering!

Posted by on 20/06/2016 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Podotherapie Praktijk Boot de Vocht declareert rechtstreeks bij verzekering!

Podotherapie Praktijk Boot de Vocht declareert rechtstreeks bij verzekering!

Geplaatst door op 20/06/2016 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Podotherapie Praktijk Boot de Vocht declareert rechtstreeks bij verzekering!

DrukwerkPodotherapie Praktijk Boot de Vocht is één van de eerste Podotherapie Praktijken in Nederland, die rechtstreeks kunnen declareren bij zorgverzekeraars. Dat betekent voor de patiënt dat zij zelf geen nota’s meer hoeven te declareren bij hun zorgverzekeraar en geen nota’s meer vooruit hoeven te betalen.

Deze vooralsnog unieke service van Podotherapie Praktijk Boot de Vocht is tot stand gekomen na een proef van een aantal maanden begin 2016. Nadat de proef in samenwerking met een beperkt aantal zorgverzekeraars geslaagd was, is de proef nu omgezet in een standaard routine bij het merendeel van de zorgverzekeraars*.

Wat wordt er gedeclareerd?

Nadat u bij Podotherapie Praktijk Boot de Vocht bent geweest, worden uw behandelingen en bezoeken voortaan rechtstreeks door ons gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar kijkt vervolgens wat er op basis van uw verzekeringspakket vergoed dient te worden. Aan de hand daarvan wordt onze declaratie toegekend of (deels) afgewezen. Van het aan ons toegekende bedrag, ontvangt u een overzicht van uw zorgverzekeraar. Heeft u een digitale polis? Dan is het bedrag zichtbaar door in te loggen in uw eigen zorgkostenoverzicht.

Wat gebeurt er wanneer uw zorgverzekeraar de declaratie niet vergoed?

Wordt onze declaratie door uw zorgverzekeraar niet (volledig) vergoed? Dan ontvangt u voor het bedrag dat niet vergoed wordt, alsnog een aanvullende nota. De aanvullende nota kán afkomstig zijn van uw zorgverzekeraar of kán afkomstig zijn van ons. In het eerste geval heeft uw zorgverzekeraar de declaratie WEL volledig aan ons vergoed en declareert zij zelf het restant bij u; in het tweede geval heeft de zorgverzekeraar de declaratie NIET volledig aan ons vergoed en declareren wij het restant bij u. In beide gevallen betaalt u uitsluitend het bedrag dat voor uw eigen rekening is. Het door uw zorgverzekeraar betaalde bedrag is al in mindering gebracht op uw nota.

Wat betekent dit voor u als patiënt?

De unieke service van Podotherapie Praktijk Boot de Vocht heeft diverse voordelen. Wanneer uw nota volledig wordt vergoed door uw verzekeraar, dan hoeft u helemaal niets meer te doen! Wordt uw nota niet (volledig) vergoed? Dan betaalt u uitsluitend de (restant)nota. U -als patiënt- heeft in ieder geval geen rompslomp meer met het zelf indienen van uw declaratie. Dat hebben wij al voor u gedaan. En tevens hoeft u geen bedragen meer vooruit te betalen in afwachting van vergoeding door uw verzekeraar.

Wat zijn de voordelen voor ons als Podotherapie Praktijk?

Het voordeel voor ons als Podotherapie Praktijk is, dat misverstanden over betalingen afnemen. Patiënten weten direct óf, en wát de zorgverzekeraar betaalt, plus wat zij zelf moeten betalen. Daarnaast nemen kosten van briefpapier, enveloppen en porti af. Minder papier is bovendien goed voor het milieu. En naast het bewustzijn voor milieu, leveren wij op deze wijze tevens onze bijdrage aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid om kosten in de gezondheidszorg laag te houden.

* een aantal verzekeraars zoals Interpolis, DSW en alles onder de noemer Menzis, verlenen geen medewerking