Menu

Over ons

Over ons

Graag heten we u van harte welkom in onze Praktijk. Met een enthousiast en deskundig team staan we u te woord in onze professioneel ingerichte behandelkamers.

 

Podotherapeut Ine Boot:

Ik ben Ine Boot en behoor tot de eerste lichting Podotherapeuten van Nederland. Na afronding van mijn studie in 1984, waren er nagenoeg geen Podotherapie Praktijken in Nederland. Ik ben dus direct voor mezelf een Praktijk gestart in Noord-Limburg. In 1988 ben ik met mijn Praktijk verhuisd naar Venray. In de inmiddels ruim 30 jaar bestaande Praktijk, heb ik veel kennis, kunde en ervaring opgebouwd met de Venrayse mensen! Met gerichte vervolgopleidingen vul ik mijn ervaring aan met up-to-date kennis en werk ik met plezier met patiënten uit Venray en wijde omgeving.

 

Podotherapeut Astrid Kessels:

Ik ben Astrid Kessels en ben in 2006 afgestudeerd als erkend Podotherapeut aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Na mijn studie heb ik een aantal jaren in de randstad gewerkt, maar als Oost-Brabantse wilde ik toch terug naar “het Zuiden”. Bij Podotherapie Praktijk Boot de Vocht vond ik een nieuwe uitdaging. De werksfeer is prettig en de Praktijk biedt volop mogelijkheden om mijn kennis verder uit te breiden. Inmiddels ben ik ook afgestudeerd in de specialisatie SportPodotherapie. Het is mijn uitdaging om ook sporters met voetklachten tot optimale prestaties te brengen.

 

Administratie Office manager:

Als administrateur – office manager ben ik achter de schermen medeverantwoordelijk voor het logistieke reilen en zeilen van de Praktijk. Met mijn bedrijfseconomische achtergrond lijk ik een vreemde vogel in de (para)medische wereld, maar ook in deze wereld worden organisatorische beslissingen genomen en moet simpelweg de administratie kloppen. Ook de toenemende wettelijke regelgeving moet tijdig en correct worden geïntegreerd in de bestaande werkwijzen.

 

Samenwerkende diabetische en medische pedicures:

Podotherapie Praktijk Boot de Vocht heeft samenwerkingsovereenkomsten voor diabetische voetzorg met meer dan twintig pedicures in de wijde regio Venray. Diabetische voetzorg die niet noodzakelijkerwijs door een Podotherapeut uitgevoerd hoeft te worden, wordt door deze pedicures uitgevoerd. Dat is efficiënt en kostenbesparend in de zorg! Alle pedicures die met ons samenwerken, moeten aan specifieke kwaliteitseisen voldoen om diabetische voetzorg te verlenen en/of mogen zich “medisch pedicure” noemen. Ze zijn als erkende pedicures terug te vinden in het AGB-register voor paramedische zorg en staan geregistreerd in het Kwaliteits Register voor Pedicures. Onze Praktijk heeft de regie in deze Diabetische Voetzorg en kan daarbij met een gerust hart vertrouwen op de deskundigheid van een goed team pedicures.

 

Secretariaat Telefoniste:

Wanneer de Podotherapeutes met patiënten bezig zijn, kunnen zij niet altijd de telefoon beantwoorden. Vaak krijgt u mij aan de telefoon voor het aannemen van gesprekken en maken van notities. Ik noteer uw vragen of opmerkingen, verbind u eventueel door, of zorg ervoor dat u tijdig wordt teruggebeld.

 

Locatie Westsingel – 5 dagen per week inclusief avondopenstelling:

Locatie Westsingel is ons ”technisch centrum”. Hier hebben we meerdere behandelkamers tot onze beschikking en voeren we alle voorkomende Podotherapeutische behandelingen uit. Daarnaast wordt u  -indien nodig-  naar deze locatie verwezen om uw voeten podotherapeutische zolen aan te meten. Aan de Westsingel hebben we hiervoor onze technieken gebundeld, zoals drukplaten en drukmetingen, loopgangen, voorraden materialen in verschillende diktes, hardheden en samenstellingen, plus machines in eigen beheer. Dat laatste betekent voor u als patiënt dat uw zolen snel en exact op maat gemaakt worden. Bovendien: wanneer er kleine aanpassingen aan uw zolen moeten plaatsvinden, kan dit bijna altijd binnen één dag of zelfs terwijl u erop wacht! Op deze locatie werken we uitsluitend op afspraak: 5 dagen per week, inclusief avondopenstelling! Kijk op de pagina contact voor openingstijden.

 

Locatie Medisch Centrum Buitenlust – nieuwe patiënten zonder afspraak:

In Medisch Centrum Buitenlust werken we met ons unieke principe “nieuwe patiënten zonder afspraak“! We werken hier samen met een groot aantal huisartsen en een nog groter aantal fysiotherapeuten: allen gevestigd in hetzelfde Centrum. Wordt u door hen naar Podotherapie verwezen, dan kunt u binnen hetzelfde gebouw direct bij ons terecht. Gewoon bij ons binnenlopen volgens ons unieke principe “nieuwe patiënten zonder afspraak“! U wordt vrijwel direct door ons geholpen. Deze vestiging in MC Buitenlust, vlakbij snelweg A73, is uitstekend bereikbaar voor patiënten uit de richting Boxmeer, Overloon, Maashees en Horst. Ook voor bewoners van de wijken Landweert en Antoniusveld en werkenden op industrieterrein Keizersveld, is dit een ideale locatie. Bij grotere drukte kunnen wij alsnog  -met voorrang-  een afspraak voor u maken. Kijk op de pagina contact voor openingstijden.

 

Locatie Medisch Centrum Wieënhof – nieuwe patiënten zonder afspraak:

Ook in Medisch Centrum Wieënhof werken we met ons unieke principe “nieuwe patiënten zonder afspraak”! Binnen dit Centrum zijn we gevestigd naast diverse huisartsen en fysiotherapeuten, tegenover de wondpoli en binnen de dependance van Viecuri Ziekenhuis. Met hen werken we nauw samen; soms behandelen we patiënten zelfs tegelijkertijd vanuit de diverse disciplines, of lopen we over en weer bij elkaar binnen om behandeling van de patiënt met elkaar af te stemmen!! Ook in MC Wieënhof geldt: wordt u naar Podotherapie verwezen, dan kunt u direct bij ons terecht. Gewoon bij ons binnenlopen volgens ons unieke principe “nieuwe patiënten zonder afspraak“! U wordt vrijwel direct door ons geholpen. Locatie MC Wieënhof, vlakbij de Deurneseweg, is uitstekend bereikbaar vanuit Leunen, Castenray en Veulen. Ook voor patiënten uit de richting Wanssum en Well, Meerlo, Ysselsteyn en Deurne, is dit een ideale locatie. Bij grotere drukte kunnen wij alsnog  -met voorrang-  een afspraak voor u maken. Kijk op de pagina contact voor openingstijden.