Menu

Nieuws

Nieuws

Leve onze jubilaris

Geplaatst door op 06/09/2021 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Leve onze jubilaris

Leve onze jubilaris!

 

Astrid Kessels is al 12½ jaar werkzaam in onze Praktijk. Met plezier zetten we haar bij Podotherapie Praktijk Boot de Vocht in het zonnetje!

Astrid: bedankt voor je jarenlange inzet, betrokkenheid en expertise binnen de Praktijk! We hopen onze samenwerking nog lang voort te zetten.

Alle patiënten worden deze week getrakteerd op een koek of een stukje taart.

 

 

Stekende pijn onderaan de voet?

Geplaatst door op 30/08/2021 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Stekende pijn onderaan de voet?

Blijf niet te lang met hielklachten lopen, onze ervaring is,  dat hoe sneller de klachten behandeld worden, hoe sneller iemand klachtenvrij is.

We zien vaak dat mensen die in de zomer veelvuldig op slippers of sandalen hebben gelopen een grotere kans op hielklachten ontwikkelen. Vervelend en pijnlijk, maar hoe kom je van de klachten af? 

De meest voorkomende hielklacht is peesplaatontsteking. De peesplaat (fasciitis plantaris) heeft zijn oorsprong aan de onderzijde van je hielbeen en loopt door tot de botjes onder de voorvoet. Als de peesplaat geïrriteerd is, heb je last van opstartklachten in de ochtend. In de loop van de dag krijg je een stekende, brandende of drukkende pijn onder de hiel. Zonder behandeling worden deze klachten alleen maar erger en na verloop van tijd kan er een hielspoor ontstaan: een verkalking aan de onderzijde van je hielbeen.

 

 

 

Bron: B&B healthcare

 

Wat kun je zelf aan deze klachten doen?

 • Draag stevig schoeisel met demping in de schoenzolen, bij voorkeur een sportschoen.
 • Je kunt de pijnlijke hiel licht masseren met een klein flesje, een tennisbal of een deegroller. Hierdoor stimuleer je de doorbloeding, wat de genezing bevordert.
 • Pak een handdoek of een sjaal en sla deze om je voorvoet. Trek met de handdoek of sjaal je voet naar je toe. Dit is een rekoefening voor de peesplaat onder je voet. Het is voldoende om deze oefeningen 1x er dag te doen en 15x te herhalen.

Zoals gezegd is het verstandig om snel contact met ons op te nemen, zodat de hielklachten niet verergeren; hoe sneller de klachten behandeld worden, hoe sneller iemand klachtenvrij is. Door middel van een uitgebreid vraaggesprek, uitgebreid voetonderzoek en loopanalyse kunnen we de oorzaak van je hielklachten opsporen en vakkundig behandelen. Ons team, bestaande uit 3 podotherapeuten, staat voor je klaar om je snel, pijnvrij en comfortabel te laten lopen. Loop dus niet door met hielklachten en maak een afspraak op telefoonnummer 0478-589176 of vul ons contactformulier in op deze website.

Een dikke 9plus voor Podotherapie Boot de Vocht

Geplaatst door op 30/08/2021 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Een dikke 9plus voor Podotherapie Boot de Vocht

In juni hoort Podotherapie Boot de Vocht dat ze de kwaliteitscontrole met een dikke 9plus hebben afgerond. Met de kwaliteitsregistratie laat de praktijk aan cliënten en zorgverzekeraars zien dat ze continue leren en verbeteren. Kortom de kwaliteitsgarantie bevestigt hun goede zorgverlening.

Waarom is kwaliteitsregistratie belangrijk?

Podotherapie valt onder de paramedische zorg. Het kwaliteitskeurmerk zorgt ervoor dat de paramedicus blijft voldoen aan de kwaliteitseisen van de beroepsgroep. Als de praktijk voldoet aan de eisen wordt deze opgenomen in het kwaliteitsregister, dit is belangrijk om de zorg vergoed te krijgen via de aanvullende verzekering.

Nu hoor ik je al denken: “maar Podotherapie Boot de Vocht bestaat inmiddels ruim 35 jaar, ze zullen daar hun vak toch wel verstaan?” Ine Boot, eigenaar en podotherapeut bij Boot de Vocht zegt, “Deze gedachte klopt helemaal, toch is het goed om scherp te blijven en je steeds verder te ontwikkelen. Ook al beoefen je je beroep tientallen jaren”.

 

Corona-protocol

Geplaatst door op 16/03/2020 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Corona-protocol

Actueel Corona-protocol:

Onze Podotherapie Praktijk is geopend met  -ook vanaf 28 juni-  passende alertheid voor het Corona-protocol. Daarbij blijven we het op prijs stellen wanneer u een mondkapje draagt bij een afstand minder dan 1,5 meter, óók als u gevaccineerd bent. Dit doen we voor úw veiligheid als patiënt en voor ónze veiligheid als podotherapeut.

We werken (nog steeds) volgens de richtlijnen van het RIVM: schudden géén handen, hanteren extra hygiënemaatregelen, dragen mondmaskers bij een afstand minder dan 1,5 meter en hebben face-shields voor bij risicobehandelingen (aerosolen). Bovendien  -hoewel niet voorgeschreven door het RIVM- ­ werken wij met plexiglazen afscheidingen.

Blijf vooralsnog zelf óók uw eigen verantwoordelijkheid nemen:

 • Heeft u zelf of iemand in uw directe omgeving, (lichte) verkoudheidsklachten en/of koorts (>38˚)?
  blijf thuis en meld uw afspraak af!
 • Heeft u last van hooikoorts en/of hoesten?
  blijf thuis en meld uw afspraak af!
 • Is er bij uzelf of bij iemand in uw directe omgeving, de laatste 10 dagen Corona vastgesteld?
  blijf thuis en meld uw afspraak af!
 • Heeft u een verstandelijke beperking of werkt u met mensen met een verstandelijke beperking?
  neem ruim vóór uw afspraak telefonisch contact met ons op!

Met bovenstaande redenen, zijn wij coulant bij het afmelden van consulten. Niet tijdig afgemelde consulten worden altijd in rekening gebracht.

Bart: “Ik zie een mens, met klachten die ik kan helpen oplossen”.

Geplaatst door op 14/02/2020 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Bart: “Ik zie een mens, met klachten die ik kan helpen oplossen”.

Bart: “Ik zie een mens, met klachten die ik kan helpen oplossen”.

In gesprek met Bart Alders op het einde van zijn stageperiode bij Podotherapie Boot de Vocht Venray.

Naam: Bart Alders
Leeftijd: 25 jaar
Hobby: fitness
Favoriete vrijetijdsbesteding: sporten en uitgaan met vrienden

Waarom ben je podotherapie gaan studeren?
Ik ben eerst aan de hbo-opleiding facilitymanagement begonnen. Op hbo-niveau lukte dat toen niet zo goed, dus ben ik de mbo-opleiding gaan doen. Nadat ik die had afgerond was ik er niet meer van overtuigd dat ik het vakgebied facilitymanagement voor lange tijd boeiend zou blijven vinden. Ik heb toen besloten om een andere hbo-opleiding te kiezen. Mijn moeder opperde om podotherapie te gaan doen omdat ik graag met mensen omga. Veel mensen weten niet precies wat een podotherapeut doet. Sinds mijn achtste ben ik bekend met podotherapie; ik kreeg toen steunzolen wat me goed geholpen heeft en later bleek mijn ene been sneller te groeien dan het andere, hetgeen me ook weer bij de podotherapeut bracht. Daarnaast ben ik best lang en dankzij podotherapie heb ik geen rugklachten. Dus een onbekende stap was het niet helemaal, als ‘klant’ ken ik het vakgebied al jaren.

Zie je verschil bij jezelf tussen je eerste en je laatste stagedag, die toevallig vandaag is?
Ja, zeker! Ik weet nog toen ik hier begon dat ik best onzeker was over mijn eigen handelen en over het eerste contact leggen met de patiënten. In het dagelijkse leven vind ik dat ook best spannend.
Nu een half jaar later gaat het contact met de patiënten soepel en plezierig. Het maakt me niet uit wie er zit, ik voel me op mijn gemak en weet de patiënt ook op zijn of haar gemak te stellen. Laatst was hier iemand van de Rooyse Wissel, ik zie dan niet iemands bagage, maar gewoon een mens met klachten die ik kan helpen oplossen.
Extra leuk is dat ik nu ook makkelijker contact leg met verschillende mensen, ook buiten mijn werk.

Wat heeft je in het vak verrast?
In het begin was ik er niet zo zeker van dat ik bepaalde voetbehandelingen goed zou kunnen. Bijvoorbeeld bij het weghalen van een likdoorn werk je met hele scherpe mesjes… dat vond ik wel eng. Maar het is mooi om te zien dat ik heel secuur kan werken, sterker nog het gaat me gewoon goed af.
Mijn vrienden vragen wel eens met een vies gezicht hoe het is om de hele dag met voeten te werken. Dan antwoord ik dat het niet iets is waar ik vies van ben, iedereen heeft ze en soms denk ik oh ja, zo kunnen voeten ook ruiken. Ik ben er snel aan gewend geraakt en het is nu een heel normaal onderdeel van mijn werk.

Welke soort patiënt spreekt je aan?
Eigenlijk heb ik geen voorkeur. Soms vind ik het leuk om met jongeren om te gaan. Ouderen die mentaal niet meer alles begrijpen vragen soms om een andere aanpak. Het makkelijkst zijn patiënten tussen de 15 en 70 jaar. Zij kunnen goed verwoorden waar hun pijn zit en zo kan ik snel komen tot de essentie van de klacht. Bij mensen die het niet meer precies weten moet je op een andere manier zoeken naar de hoofdvraag, hun informatie filteren en kijken waar ze het beste mee geholpen zijn. Ik moet me concentreren op het antwoord op de hoofdvraag en niet hun hele levensverhaal tot me nemen.

Op welke patiëntbehandeling ben je trots?
Eigenlijk op meerdere. Laatst was hier iemand uit een verzorgingstehuis. Zij had last aan de binnenkant van haar grote teen. Die zag er op het oog netjes uit, de overtollige eelt was verwijderd, dus daar kon ze eigenlijk geen last meer van hebben. Aan de buitenkant was niets te zien, toch ben ik verder gaan zoeken en kwam er toen achter dat er onder de eelt een ontsteking zat. Zij had dat wondje zelf nooit ontdekt, ik gelukkig wel, nadat ik het verzorgd had, was de dame pijnvrij en opgelucht.
Een andere patiënt had last van de voeten. Ik was bezig met palpatie (= geneeskundig onderzoek met de hand). Daar heb ik goed de tijd voor genomen en op verschillende punten op zijn voeten gedrukt. Toen hij een aantal dagen later zijn steunzolen kwam ophalen was de pijn aan de voeten weg. Dat was heel bijzonder, misschien zelfs een vorm van manuele therapie. De zolen zijn een perfecte aanvulling op de behandeling, want zo blijft zijn houding bij het lopen optimaal.

Hoe zie je jezelf over 5 jaar?
Dan ben ik lekker aan het werk. Mijn ultieme doel is om een eigen praktijk op te starten. Mijn zusje is ergotherapeut in Venlo. Dat doet ze al deels zelfstandig. Ik kan me wel voorstellen dat we qua dienstverlening complementair zijn.

Hoe was je stage hier?
Ik vond het een hele fijne stage. Ik heb veel vrijheid gekregen, zonder dat ik in het diepe werd gegooid. In het begin moest ik wel even wennen. Maar mijn collega Astrid heeft me vanaf het begin als behandelaar laten werken. Uiteraard controleerde ze netjes wat ik deed of vulde ze me aan bij een behandeling. Dat deed ze op een plezierige manier, bijvoorbeeld als we zolen aan het ontwikkelen zijn, vraagt ze me hoe ik het zou doen en dan ziet ze bijvoorbeeld nog een toevoeging en vraagt ze me of dat ook nog een goede aanvulling zou kunnen zijn. Subtiel en toch heel leerzaam.

Ik kan deze praktijk van harte aanbevelen als stageplaats.

Podotherapie Boot de Vocht loopt lekker

Geplaatst door op 04/04/2019 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Podotherapie Boot de Vocht loopt lekker

Pijn aan voeten, enkels, knieën, heupen of rug? Dat kan het dagelijkse leven of het sporten behoorlijk belemmeren.

Gelukkig is er geen reden om hiermee rond te blijven lopen, want Podotherapie Praktijk Boot de Vocht in Venray zorgt ervoor dat de kwaliteit van lopen en staan aanzienlijk verbetert bij haar patiënten. Als specialist in onderzoek en behandeling van voet problemen, kan Boot de Vocht in een modern ingerichte praktijk heel veel klachten oplossen en voorkomen.

Zeker nu de praktijk is uitgerust met een nieuwe, extra grote drukplaat. “Een enorme vooruitgang bij ons looponderzoek, de patiënt kan op een hele natuurlijke manier met meerdere passen over de drukplaat lopen; ondertussen zien wij waar de drukpunten bij elke stap op de voeten zitten en of er sprake is van disbalans bij het neer komen op de grond. De meetwaardes zijn zeer gedetailleerd; je kunt je voorstellen dat zich dat vertaalt in een nog preciezere opbouw van bijvoorbeeld de podotherapeutische zolen.” vertelt podotherapeut Ine Boot enthousiast.

In de praktijk staat de patiënt centraal; binnen de verschillende vestigingen in Venray worden problemen zowel solitair als in samenwerking met andere disciplines binnen de Medische Centra opgelost. “Denk aan samenwerking met bijvoorbeeld fysio-en manueeltherapeut, de osteopaat en de chiropractor.”

Podotherapie Praktijk Boot de Vocht onderscheidt zich bovendien door snelle service, korte wacht-en levertijden. Zo kunnen nieuwe patiënten zonder afspraak terecht op de locaties in Medisch Centrum Buitenlust en Medisch Centrum Wieënhof. Patiënten met pijn klachten kunnen vijf dagen per week met voorrang terecht, zelfs ‘s avonds. Sommige hulpmiddelen of kleine aanpassingen worden ter plekke gemaakt. Kortom, langer rond blijven lopen met pijn en voetklachten, is niet nodig!

Podotherapie Boot de Vocht, een stap in de goede richting!

Ben je goed verzekerd?

Geplaatst door op 12/12/2018 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Ben je goed verzekerd?

Deze verzekeringen hebben oog voor podotherapie!|
podotherapie.nl/vergoedingen/

Podotherapie Praktijk Boot de Vocht declareert rechtstreeks bij verzekering!

Geplaatst door op 20/06/2016 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Podotherapie Praktijk Boot de Vocht declareert rechtstreeks bij verzekering!

DrukwerkPodotherapie Praktijk Boot de Vocht is één van de eerste Podotherapie Praktijken in Nederland, die rechtstreeks kunnen declareren bij zorgverzekeraars. Dat betekent voor de patiënt dat zij zelf geen nota’s meer hoeven te declareren bij hun zorgverzekeraar en geen nota’s meer vooruit hoeven te betalen.

Deze vooralsnog unieke service van Podotherapie Praktijk Boot de Vocht is tot stand gekomen na een proef van een aantal maanden begin 2016. Nadat de proef in samenwerking met een beperkt aantal zorgverzekeraars geslaagd was, is de proef nu omgezet in een standaard routine bij het merendeel van de zorgverzekeraars*. (meer…)

Tips
 • Kraken de zolen in uw schoenen? Doe wat talkpoeder in uw schoen voordat u uw zolen erin legt
    
 • Heeft u (vooral als vrouw) een extreem kleine maat schoenen of juist een extreem grote maat schoenen? Zorg altijd voor goed passende schoenen en doe u zelf niet tekort door “dan toch maar” een verkeerde maat schoenen te kopen. Kijk desnoods eens over de grens in Duitsland. De maatverdeling is daar vaak wat groter dan in Nederland
    
 • Voor scholieren: ben je van plan een spreekbeurt of werkstuk te maken over Podotherapie? Neem contact met ons op! We hebben altijd wel voorbeeldmateriaal en /of folders beschikbaar. En voor de echt geïnteresseerden kunnen we misschien een aantal ”meeloop-uren” in onze Praktijk voor je regelen!
    
 • Last van hielspoor? Maak direct een afspraak en kijk voor oefeningen alvast op onze pagina hielspoor
    
 • Vastelaovend, wandeltocht, 4-daagse of vakantie in aantocht? Onbezorgd feestvieren, wandelen of op vakantie? Maak tijdig een afspraak! Onze agenda’s zitten rond deze periodes voller dan normaal en therapieën hebben tijd nodig om optimaal effect te genereren!