Menu

Nieuws

Nieuws

Podotherapie Praktijk Boot de Vocht wordt RondOm Podotherapeuten

Geplaatst door op 20/01/2023 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Podotherapie Praktijk Boot de Vocht wordt RondOm Podotherapeuten

Na bijna 40 jaar vol passie en met veel enthousiasme als Podotherapeut te hebben gewerkt, wordt het tijd voor de volgende lichting…

Ine Boot, de eigenaresse van Podotherapie Praktijk Boot de Vocht, heeft bijna 40 jaar vol passie en met veel enthousiasme als Podotherapeut gewerkt. De laatste 35 jaar daarvan in Venray. Ze heeft samen met haar team talloze mensen in Venray en wijde omgeving op “goede voet” gezet, maar vindt het nu tijd voor de “jonge garde” om dat voort te zetten. Daarom draagt ze haar Podotherapie Praktijken in Venray per 1 april 2023 over. RondOm Podotherapeuten neemt de Praktijken in Venray over. De Praktijk van Ine en RondOm hebben elkaar het afgelopen jaar intensief leren kennen, waardoor de Praktijk met vertrouwen wordt overgedragen.


Wie is RondOm Podotherapeuten

RondOm Podotherapeuten bestaat uit een groot team van samenwerkende (sport)podotherapeuten, bewegingswetenschappers en podotherapeut MSU echografisten werkend over meer dan 280 locaties in Nederland. De professionals hebben een zeer breed netwerk binnen de gezondheidszorg en bundelen hun krachten om de hoogst haalbare kwaliteit van zorg te kunnen leveren.


Waar staan zij voor

Zoveel mogelijk mensen zo lang mogelijk goed laten lopen, dat is waar het team van RondOm Podotherapeuten voor gaat en staat. We bereiken dat door samen te werken zowel binnen het team als daarbuiten. Er komt steeds meer op zorgverleners af aan wet- en regelgeving en de zorgvraag wordt tegelijkertijd groter. Door krachten en expertises te bundelen, blijven we innoveren en kunnen we ons telkens aanpassen. Bundeling van krachten komt ook tot stand door de overname van Podotherapie Praktijk Boot de Vocht waarbij we samen met het huidige professionele team het podotherapeutische zorgbereik in Venray op goede voet doorzetten.


Wat verandert er voor de patiënten van Podotherapie Praktijk Boot de Vocht?

De overgang zal vloeiend verlopen. Voor bestaande patiënten heeft de verandering van organisatie niet veel gevolgen. Alle reeds gemaakte afspraken blijven staan. De bekende praktijklocaties in Venray blijven onveranderd en podotherapeut Astrid Kessels blijft werkzaam in de praktijk in Venray.

Alle patiënten die de laatste jaren de Praktijk hebben bezocht, zijn persoonlijk geïnformeerd.


Podotherapie Praktijken Venray

RondOm Podotherapeuten zet per 1 april 2023 de Praktijken van Podotherapie Praktijk Boot de Vocht voort op deze locaties in Venray:

 

 • Medisch Centrum Buitenlust| 5803 AZ Venray
 • Medisch Centrum Wieënhof | 5802 EZ Venray
 • RondOm Podotherapeuten Venray | Westsingel 5-b | 5801 TT Venray

Corona-protocol

Geplaatst door op 19/12/2021 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Corona-protocol

Corona-protocol vanaf 23 maart 2022:

In onze Podotherapie Praktijk werken we met passende alertheid voor Corona.


Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht, maar wij blijven nog even werken met
 plexiglazen schermen .
Bent u zelf positief getest? Meld uw afspraak dan (tijdig) af.


Met bovenstaande redenen, zijn wij coulant bij het afmelden van consulten. Niet tijdig afgemelde consulten worden altijd in rekening gebracht.

Werkstuk kinderen

Geplaatst door op 19/10/2021 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Werkstuk kinderen

Wat knap gedaan Lisette! In een mooi verhaal leg je duidelijk uit wat je mamma voor werk doet!

Werkstuk kinderen

 

Op onze website geven we aan dat we kinderen graag helpen bij het maken van een spreekbeurt of werkstuk.
Lees hier het werkstuk van Lisette, groep 4:

Leve onze jubilaris

Geplaatst door op 06/09/2021 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Leve onze jubilaris

Leve onze jubilaris!

 

Astrid Kessels is al 12½ jaar werkzaam in onze Praktijk. Met plezier zetten we haar bij Podotherapie Praktijk Boot de Vocht in het zonnetje!

Astrid: bedankt voor je jarenlange inzet, betrokkenheid en expertise binnen de Praktijk! We hopen onze samenwerking nog lang voort te zetten.

 

 

Stekende pijn onderaan de voet?

Geplaatst door op 30/08/2021 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Stekende pijn onderaan de voet?

Blijf niet te lang met hielklachten lopen, onze ervaring is,  dat hoe sneller de klachten behandeld worden, hoe sneller iemand klachtenvrij is.

We zien vaak dat mensen die in de zomer veelvuldig op slippers of sandalen hebben gelopen een grotere kans op hielklachten ontwikkelen. Vervelend en pijnlijk, maar hoe kom je van de klachten af? 

De meest voorkomende hielklacht is peesplaatontsteking. De peesplaat (fasciitis plantaris) heeft zijn oorsprong aan de onderzijde van je hielbeen en loopt door tot de botjes onder de voorvoet. Als de peesplaat geïrriteerd is, heb je last van opstartklachten in de ochtend. In de loop van de dag krijg je een stekende, brandende of drukkende pijn onder de hiel. Zonder behandeling worden deze klachten alleen maar erger en na verloop van tijd kan er een hielspoor ontstaan: een verkalking aan de onderzijde van je hielbeen.

 

 

 

Bron: B&B healthcare

 

Wat kun je zelf aan deze klachten doen?

 • Draag stevig schoeisel met demping in de schoenzolen, bij voorkeur een sportschoen.
 • Je kunt de pijnlijke hiel licht masseren met een klein flesje, een tennisbal of een deegroller. Hierdoor stimuleer je de doorbloeding, wat de genezing bevordert.
 • Pak een handdoek of een sjaal en sla deze om je voorvoet. Trek met de handdoek of sjaal je voet naar je toe. Dit is een rekoefening voor de peesplaat onder je voet. Het is voldoende om deze oefeningen 1x er dag te doen en 15x te herhalen.

Zoals gezegd is het verstandig om snel contact met ons op te nemen, zodat de hielklachten niet verergeren; hoe sneller de klachten behandeld worden, hoe sneller iemand klachtenvrij is. Door middel van een uitgebreid vraaggesprek, uitgebreid voetonderzoek en loopanalyse kunnen we de oorzaak van je hielklachten opsporen en vakkundig behandelen. Ons team, bestaande uit 3 podotherapeuten, staat voor je klaar om je snel, pijnvrij en comfortabel te laten lopen. Loop dus niet door met hielklachten en maak een afspraak op telefoonnummer 0478-589176 of vul ons contactformulier in op deze website.

Een dikke 9plus voor Podotherapie Boot de Vocht

Geplaatst door op 30/08/2021 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Een dikke 9plus voor Podotherapie Boot de Vocht

In juni hoort Podotherapie Boot de Vocht dat ze de kwaliteitscontrole met een dikke 9plus hebben afgerond. Met de kwaliteitsregistratie laat de praktijk aan cliënten en zorgverzekeraars zien dat ze continue leren en verbeteren. Kortom de kwaliteitsgarantie bevestigt hun goede zorgverlening.

Waarom is kwaliteitsregistratie belangrijk?

Podotherapie valt onder de paramedische zorg. Het kwaliteitskeurmerk zorgt ervoor dat de paramedicus blijft voldoen aan de kwaliteitseisen van de beroepsgroep. Als de praktijk voldoet aan de eisen wordt deze opgenomen in het kwaliteitsregister, dit is belangrijk om de zorg vergoed te krijgen via de aanvullende verzekering.

Nu hoor ik je al denken: “maar Podotherapie Boot de Vocht bestaat inmiddels ruim 35 jaar, ze zullen daar hun vak toch wel verstaan?” Ine Boot, eigenaar en podotherapeut bij Boot de Vocht zegt, “Deze gedachte klopt helemaal, toch is het goed om scherp te blijven en je steeds verder te ontwikkelen. Ook al beoefen je je beroep tientallen jaren”.

 

Podotherapie Boot de Vocht loopt lekker

Geplaatst door op 04/04/2019 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Podotherapie Boot de Vocht loopt lekker

Pijn aan voeten, enkels, knieën, heupen of rug? Dat kan het dagelijkse leven of het sporten behoorlijk belemmeren.

Gelukkig is er geen reden om hiermee rond te blijven lopen, want Podotherapie Praktijk Boot de Vocht in Venray zorgt ervoor dat de kwaliteit van lopen en staan aanzienlijk verbetert bij haar patiënten. Als specialist in onderzoek en behandeling van voet problemen, kan Boot de Vocht in een modern ingerichte praktijk heel veel klachten oplossen en voorkomen.

Zeker nu de praktijk is uitgerust met een nieuwe, extra grote drukplaat. “Een enorme vooruitgang bij ons looponderzoek, de patiënt kan op een hele natuurlijke manier met meerdere passen over de drukplaat lopen; ondertussen zien wij waar de drukpunten bij elke stap op de voeten zitten en of er sprake is van disbalans bij het neer komen op de grond. De meetwaardes zijn zeer gedetailleerd; je kunt je voorstellen dat zich dat vertaalt in een nog preciezere opbouw van bijvoorbeeld de podotherapeutische zolen.” vertelt podotherapeut Ine Boot enthousiast.

In de praktijk staat de patiënt centraal; binnen de verschillende vestigingen in Venray worden problemen zowel solitair als in samenwerking met andere disciplines binnen de Medische Centra opgelost. “Denk aan samenwerking met bijvoorbeeld fysio-en manueeltherapeut, de osteopaat en de chiropractor.”

Podotherapie Praktijk Boot de Vocht onderscheidt zich bovendien door snelle service, korte wacht-en levertijden. Zo kunnen nieuwe patiënten zonder afspraak terecht op de locaties in Medisch Centrum Buitenlust en Medisch Centrum Wieënhof. Patiënten met pijn klachten kunnen vijf dagen per week met voorrang terecht, zelfs ‘s avonds. Sommige hulpmiddelen of kleine aanpassingen worden ter plekke gemaakt. Kortom, langer rond blijven lopen met pijn en voetklachten, is niet nodig!

Podotherapie Boot de Vocht, een stap in de goede richting!

Ben je goed verzekerd?

Geplaatst door op 12/12/2018 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Ben je goed verzekerd?

Deze verzekeringen hebben oog voor podotherapie!|
podotherapie.nl/vergoedingen/

Podotherapie Praktijk Boot de Vocht declareert rechtstreeks bij verzekering!

Geplaatst door op 20/06/2016 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Podotherapie Praktijk Boot de Vocht declareert rechtstreeks bij verzekering!

DrukwerkPodotherapie Praktijk Boot de Vocht is één van de eerste Podotherapie Praktijken in Nederland, die rechtstreeks kunnen declareren bij zorgverzekeraars. Dat betekent voor de patiënt dat zij zelf geen nota’s meer hoeven te declareren bij hun zorgverzekeraar en geen nota’s meer vooruit hoeven te betalen.

Deze vooralsnog unieke service van Podotherapie Praktijk Boot de Vocht is tot stand gekomen na een proef van een aantal maanden begin 2016. Nadat de proef in samenwerking met een beperkt aantal zorgverzekeraars geslaagd was, is de proef nu omgezet in een standaard routine bij het merendeel van de zorgverzekeraars*. (meer…)

Tips
 • Kraken de zolen in uw schoenen? Doe wat talkpoeder in uw schoen voordat u uw zolen erin legt
    
 • Heeft u (vooral als vrouw) een extreem kleine maat schoenen of juist een extreem grote maat schoenen? Zorg altijd voor goed passende schoenen en doe u zelf niet tekort door “dan toch maar” een verkeerde maat schoenen te kopen. Kijk desnoods eens over de grens in Duitsland. De maatverdeling is daar vaak wat groter dan in Nederland
    
 • Voor scholieren: ben je van plan een spreekbeurt of werkstuk te maken over Podotherapie? Neem contact met ons op! We hebben altijd wel voorbeeldmateriaal en /of folders beschikbaar. En voor de echt geïnteresseerden kunnen we misschien een aantal ”meeloop-uren” in onze Praktijk voor je regelen!
    
 • Last van hielspoor? Maak direct een afspraak en kijk voor oefeningen alvast op onze pagina hielspoor
    
 • Vastelaovend, wandeltocht, 4-daagse of vakantie in aantocht? Onbezorgd feestvieren, wandelen of op vakantie? Maak tijdig een afspraak! Onze agenda’s zitten rond deze periodes voller dan normaal en therapieën hebben tijd nodig om optimaal effect te genereren!