Menu

Nagelprobleem

Nagelproblemen

Indien uw pedicure uw nagels niet kan behandelen omdat u bijvoorbeeld een risicovoet heeft of omdat de problemen complexer worden, dan bent u bij de Podotherapeut aan het goede adres.

Bekendste nagelafwijkingen zijn de ingegroeide nagel en de bolle nagel. Wanneer niet tijdig ingegrepen wordt, kunnen er pijnlijke infecties ontstaan. Daarnaast is de zogenaamde ”kalknagel” een veel voorkomend probleem. Deze term wordt in de volksmond vaak gebruikt voor een verdikte, brokkelige, geel verkleurde nagel. Meestal is er sprake van een schimmelinfectie / schimmelnagel.

Diabetespatiënten en reumapatiënten zijn grote risicogroepen voor deze problemen. Bij diabetes kunnen nagelproblemen pijnlijke en gevaarlijke infecties veroorzaken; bij reumapatiënten kunnen pijnlijke complicaties optreden.

Mogelijke therapieën

2117 orthonyxie

Geplaatste nagelbeugel

Orthonyxie

Orthonyxie / nagelbeugels worden individueel op maat gemaakt en om de nagels geplaatst. Ze worden gemaakt van verchroomd draad. Het principe is te vergelijken met dat van een mondbeugel van de orthodontist. Door van tijd tot tijd de beugel bij te spannen, worden de randen van de nagel “gelift”. De bolle nagel wordt daardoor in het natuurlijke groeiproces gecorrigeerd naar een normaal gevormde nagel.

MHJ_6350

Voetbehandeling

Voetbehandeling

Een instrumentele voetbehandeling bestaat uit de behandeling van overmatige eelt- en likdoornvorming, ingegroeide nagels of wratten. Tevens valt hier de wondverzorging onder bij patiënten met diabetes. Een goede voetbehandeling heeft tot gevolg dat pijnklachten door genoemde problemen verminderen. Het is een ondersteunende therapie en geeft een eerste aanzet voor een betere drukverdeling van de voet. Door het verminderen van de pijn, worden vaak onderliggende problemen zichtbaar. Eelt en likdoorns bijvoorbeeld, ontstaan niet zo maar; ze zijn het gevolg van (verkeerde) drukplekken. Zodra onderliggende problemen geanalyseerd zijn, wordt bekeken of een vervolgtherapie nodig is.

Schoenadvies en schoenmodificaties

Bij alle vormen van therapie, blijft een goed schoenadvies belangrijk. Een therapie staat of valt bij goed schoeisel. Wanneer uw schoenen niet “matchen” met de voorgestelde therapie, geven wij u een goed schoenadvies. Indien nodig doen wij kleine aanpassingen aan uw schoenen. Dit doen wij in eigen beheer en meestal binnen 24 uur.