Menu

Nieuws

Nieuws

Podotherapie Boot de Vocht loopt lekker

Geplaatst door op 04/04/2019 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Podotherapie Boot de Vocht loopt lekker

Pijn aan voeten, enkels, knieën, heupen of rug? Dat kan het dagelijkse leven of het sporten behoorlijk belemmeren.

Gelukkig is er geen reden om hiermee rond te blijven lopen, want Podotherapie Praktijk Boot de Vocht in Venray zorgt ervoor dat de kwaliteit van lopen en staan aanzienlijk verbetert bij haar patiënten. Als specialist in onderzoek en behandeling van voet problemen, kan Boot de Vocht in een modern ingerichte praktijk heel veel klachten oplossen en voorkomen.

Zeker nu de praktijk is uitgerust met een nieuwe, extra grote drukplaat. “Een enorme vooruitgang bij ons looponderzoek, de patiënt kan op een hele natuurlijke manier met meerdere passen over de drukplaat lopen; ondertussen zien wij waar de drukpunten bij elke stap op de voeten zitten en of er sprake is van disbalans bij het neer komen op de grond. De meetwaardes zijn zeer gedetailleerd; je kunt je voorstellen dat zich dat vertaalt in een nog preciezere opbouw van bijvoorbeeld de podotherapeutische zolen.” vertelt podotherapeut Ine Boot enthousiast.

In de praktijk staat de patiënt centraal; binnen de verschillende vestigingen in Venray worden problemen zowel solitair als in samenwerking met andere disciplines binnen de Medische Centra opgelost. “Denk aan samenwerking met bijvoorbeeld fysio-en manueeltherapeut, de osteopaat en de chiropractor.”

Podotherapie Praktijk Boot de Vocht onderscheidt zich bovendien door snelle service, korte wacht-en levertijden. Zo kunnen nieuwe patiënten zonder afspraak terecht op de locaties in Medisch Centrum Buitenlust en Medisch Centrum Wieënhof. Patiënten met pijn klachten kunnen vijf dagen per week met voorrang terecht, zelfs ‘s avonds. Sommige hulpmiddelen of kleine aanpassingen worden ter plekke gemaakt. Kortom, langer rond blijven lopen met pijn en voetklachten, is niet nodig!

Podotherapie Boot de Vocht, een stap in de goede richting!

Ben je goed verzekerd?

Geplaatst door op 12/12/2018 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Ben je goed verzekerd?

Deze verzekeringen hebben oog voor podotherapie!
www.zorgwijzer.nl/vergoeding/podotherapie

Podotherapie Boot de Vocht sponsor in Goodiebag

Geplaatst door op 07/10/2018 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Podotherapie Boot de Vocht sponsor in Goodiebag

Mogen we u feliciteren?
Grote kans immers dat u de Venrayse Singelloop of
Podotherapie Boot de Vocht Wandeltocht heeft uitgelopen!

 

En?
Lekker gelopen?
Smaakt deze tocht naar meer?
Of toch last van uw voeten?

In beide gevallen kan Podotherapie Praktijk Boot de Vocht iets voor u betekenen.

 

 

Niet alleen voor alle deelnemers aan Loop of Wandeltocht, maar ook voor alle vrijwilligers!

Klik op de link

CHECK MIJN FELICITATIE EN BEDANKJE 2018

Podotherapie Praktijk Boot de Vocht sponsor van de Venrayse Singelloop

Geplaatst door op 22/08/2018 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Podotherapie Praktijk Boot de Vocht sponsor van de Venrayse Singelloop

VENRAY | De Venrayse Singelloop wordt op zondag 7 oktober voor de vijfde keer in Venray en omgeving gehouden. Voor de vierde keer staan er ook diverse wandelafstanden op het programma. Vrijwilliger Piet Lensen behoort sinds vorig jaar tot de wandelcommissie van het sportieve evenement.

Het idee voor wandeltochten tijdens de Singelloop ontstond bij Lensen al tijdens de eerste editie van het evenement. “Toen werd er alleen hardgelopen. Ik was  verkeersregelaar tijdens de eerste editie en toen heb ik dat idee direct geopperd. Dat zagen ze toen niet zitten. Een jaar later  was er tot mijn verbazing toch een  wandelevenement. Achteraf bleek dat ze mij niet kwijt wilden als verkeersregelaar. Ik ben nog steeds verkeersregelaar bij de Venrayse Fietsvierdaagse en Avondvierdaagse”, vertelt Lensen enthousiast.

Wandelen is Lensen zeker niet vreemd. Hij blijkt zelfs een echte kilometervreter op wandelschoenen. Zo liep hij in zijn leven al 30.000 kilometer tijdens wandeltochten. Hij haalde 25 keer de eindstreep van de Vierdaagse van Nijmegen en daarnaast kwam hij in actie tijdens tientallen Kennedymarsen. “Ik vind het heerlijk om te wandelen. Het is mijn hobby. Daarom  vind ik het ook heerlijk om met de Singelloop mee te werken.”

De routekaarten kent hij op zijn duimpje. Als hij de routes scant dan valt het oog van Lensen direct op iets dat niet klopt. “Deze straatnaam klopt niet. Zo lopen mensen de verkeerde kant op. Dat moeten we dus nog even aanpassen. We lopen de routes sowieso nog als organisatie.” De deelnemers kunnen kiezen uit tochten van 5, 10, 15 en 20 kilometer. “Voor de wandelaars van de 5 kilometer hebben we een verrassing. Deze route is eigenlijk voor gezinnen met kinderen. Onze tochten worden trouwens gesponsord door podotherapie Boot de Vocht.” De start van de wandeltochten is gezamenlijk, maar benadrukt Lensen: “Het zijn geen groepswandelingen. Iedereen kan zijn of  haar eigen tempo aanhouden. De sluiting voor alle afstanden is om 14.45 uur.” Van het inschrijfgeld gaat een derde naar een goed doel. Het goede doel van dit jaar is Stichting Leergeld. Deze  stichting heeft als doel om te voorkomen dat kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen worden uitgesloten. “Na afloop van het vorige evenement mochten we een cheque van 4000  euro uitreiken aan Stichting Leergeld. Dat was een geweldig moment.”

De voorinschrijving sluit op vrijdag 5 oktober om 18.00 uur. “Inschrijven voor 21 september heeft echter de voorkeur. Dan krijg je het startbewijs thuisgestuurd.” Inschrijven kan al voor 4,50 euro via www.venraysesingelloop. Als Lensen zelf wandelt is hij makkelijk herkenbaar aan zijn hoedje. Het hoofddeksel met blauwe en witte vlakken is al ruim veertig jaar oud. “We wonnen het ooit op de kermis bij de kop-van-jut. Eerst diende het hoedje als speelgoed voor de kinderen, maar later zette ik het op tijdens het wandelen. Op deze manier kan ik mijn hoofdhuid niet verbranden. Wel zo fijn. Het hoedje begint helaas wel te verslijten.”

Bron: Peel en Maas
Tekst: Willem Menting
Foto: Rikus ten Brucke

Podotherapie Praktijk Boot de Vocht ook in 2018 hoofdsponsor Wandeltochten

Geplaatst door op 28/02/2018 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Podotherapie Praktijk Boot de Vocht ook in 2018 hoofdsponsor Wandeltochten

Podotherapie Praktijk Boot de Vocht sponsort dit jaar voor de vijfde maal de Venrayse Singelloop. En wel specifiek de Podotherapie Praktijk Boot de Vocht Wandeltochten! Ook in dit lustrumjaar gaan we van start met tochten van 5, 10, 15 en 20 kilometer.

Gemeenschappelijke factor van al het rennen en lopen is, dat het gaat om loopplezier! Dan ligt het voor de hand dat Podotherapie Praktijk Boot de Vocht het evenement graag ondersteunt en sponsort.

Podotherapeut Ine Boot: “Waar het gaat om loopplezier, is Podotherapie Praktijk Boot de Vocht de beste looppartner. Plezier in lopen, en vooral probleemloos lopen, is belangrijk. Lopen doe je immers iedere dag. Daar kunnen wij als Podotherapie Praktijk Boot de Vocht een grote bijdrage in leveren. Daarom dat wij dit jaar het evenement wederom uitgebreid ondersteunen.”

Sport Podotherapeut Astrid Kessels vult aan: “Probleemloos lopen wordt vaak onderschat. Het is niet alleen “geen pijn aan de voeten”. Het is een veel breder begrip. Problemen bij het lopen uiten zich ook in pijn aan enkels, knieën, heupen en rug. Probleemloos lopen moet je niet uitstellen. Wanneer je klachten hebt, onderneem dan actie! Zondag 07 oktober 2018 klinkt het officiële startschot, maar de start van de voorbereidingen om lekker te lopen, kan wat ons betreft al direct beginnen!”

Om die laatste woorden kracht bij te zetten, biedt Podotherapie Praktijk Boot de Vocht 25 voorinschrijvers van de Wandeltochten een gratis controle van voet en schoen aan! In de Podotherapie Praktijk aan de Westsingel 5-B in Venray, krijgt u advies over uw schoeisel, uw voetverzorging, en eventueel advies over het verhelpen of voorkomen van (loop)klachten.

Deelnemers én twijfelende deelnemers aan een van de Wandeltochten, hebben dan ruim tijd voor voorbereidingen.

Aanmelden voor de gratis controle is noodzakelijk via 0478 – 589 176. Kijk voor informatie en voorwaarden op de website van Podotherapie Boot de Vocht via deze link .

Voor reguliere behandeling van uw voeten buiten de gratis voetcontrole om, bent u bij Podotherapie Praktijk Boot de Vocht dagelijks welkom, ook zonder verwijzing van arts of specialist. Op de locaties MC Buitenlust en MC Wieënhof zijn nieuwe patiënten op een aantal dagdelen zelfs zonder afspraak welkom! Kijk op www.podovenray.nl bij “contact” op welke dagdelen

Podotherapie Praktijk Boot de Vocht declareert rechtstreeks bij verzekering!

Geplaatst door op 20/06/2016 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Podotherapie Praktijk Boot de Vocht declareert rechtstreeks bij verzekering!

DrukwerkPodotherapie Praktijk Boot de Vocht is één van de eerste Podotherapie Praktijken in Nederland, die rechtstreeks kunnen declareren bij zorgverzekeraars. Dat betekent voor de patiënt dat zij zelf geen nota’s meer hoeven te declareren bij hun zorgverzekeraar en geen nota’s meer vooruit hoeven te betalen.

Deze vooralsnog unieke service van Podotherapie Praktijk Boot de Vocht is tot stand gekomen na een proef van een aantal maanden begin 2016. Nadat de proef in samenwerking met een beperkt aantal zorgverzekeraars geslaagd was, is de proef nu omgezet in een standaard routine bij het merendeel van de zorgverzekeraars*. (meer…)

Tips
 • Kraken de zolen in uw schoenen? Doe wat talkpoeder in uw schoen voordat u uw zolen erin legt
    
 • Heeft u (vooral als vrouw) een extreem kleine maat schoenen of juist een extreem grote maat schoenen? Zorg altijd voor goed passende schoenen en doe u zelf niet tekort door “dan toch maar” een verkeerde maat schoenen te kopen. Kijk desnoods eens over de grens in Duitsland. De maatverdeling is daar vaak wat groter dan in Nederland
    
 • Voor scholieren: ben je van plan een spreekbeurt of werkstuk te maken over Podotherapie? Neem contact met ons op! We hebben altijd wel voorbeeldmateriaal en /of folders beschikbaar. En voor de echt geïnteresseerden kunnen we misschien een aantal ”meeloop-uren” in onze Praktijk voor je regelen!
    
 • Last van hielspoor? Maak direct een afspraak en kijk voor oefeningen alvast op onze pagina hielspoor
    
 • Vastelaovend, wandeltocht, 4-daagse of vakantie in aantocht? Onbezorgd feestvieren, wandelen of op vakantie? Maak tijdig een afspraak! Onze agenda’s zitten rond deze periodes voller dan normaal en therapieën hebben tijd nodig om optimaal effect te genereren!